Ćiro Blažević: Jako sam bolestan, zbogom...

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Slovenija u utorak na Poljudu gostuje kod Hrvatske u važnoj utakmici kvalifikacija za SP. Tim povodom slovenski novinari nazvali su legendarnog trenera koji je Hrvatsku vodio u velikim okršajima sa Slovenijom 90-ih i doznali tužne vijesti.

Umjesto da se prisjeća žestokih bitaka sa Slovencima na Poljudu, Bežigradu i Maksimiru u kvalifikacijama za EP '96. i SP '98., Ćiro je poziv iz slovenskog SportKluba iskoristio za oproštaj od Slovenije i Slovenaca, prenosi Index.

"Uvijek ste bili zajeban, ali pošten narod. Zato vas volim. I zato što vi obožavate mene, pa i ja vas. Naša ljubav je bezgranična, a od mene je počela jer sam davno bio jako zaljubljen u jednu Slovenku iz Ptuja. Jako vas cijenim i poštujem. Vi ste mala Švicarska. Ipak, moram vam reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katolički – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan", poručio je Blažević. 

Podsjećamo, Ćiro boluje od raka. Prvi put mu je dijagnosticiran 2011. Prije tri godine imao je operaciju prostate. Maligna bolest sada mu se vratila nakon što ju je dva puta pobijedio.

Popularni Članci