SRAMOTAN REZULTAT HRVATSKE Jedan od glavnih krivaca za ispadanje s Eura je Dubrovčanin

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HKS
Hrvatska je poražena od Češke u katastrofalnom nastupu na Euru

Hrvatska reprezentacija ispala je s Europskog košarkaškog prvenstva. U osmini-finala visoko je izgubila od Češke rezultatom 80-59.

Hrvatska je cijelu utakmicu igrala katastrofalno i potpuno zasluženo je ispala. Ni u grupnoj fazi Hrvatska nije briljirala, ali protiv Češke su isplivali svi naši nedostaci u igri.

Iako su danas svi bili loši, ipak jedan od najgorih pojedinaca Hrvatske, kako u ovoj utakmici, tako i na čitavog prvenstvu, je Dubrovčanin Ante Tomić. Čovjek je visok 2 metra i 17 centimetara, ali gotovo u nijednoj utakmici nije iskoristio svoju visinu i tehniku, a ekipa koja u modernoj košarci nema kvalitetnog centra, ne može na ništa računati. Tomić je na cijelom prvenstvu bio jako daleko od najboljih partija koje je pružao u Barceloni.

Kada god je primao loptu, već se unaprijed znalo da će promašiti. Koliko mu je samo lopti iscurilo, a Hrvatska se nikako nije mogla uzdati u njega ispod koša. Nije jasno kako čovjek njegove visine nikada ne zakucava. Nije briljirao ni u obrani. Zabijali su preko njega i nadskakivali ga, iako kada digne ruke, one završe skroz do obruča. Čak nije imao ni previše uspješnih skokova, a o izgubljenim loptama nećemo ni govoriti.

Što se pak tiče drugog Dubrovčanina Marija Hezonje, on je sveukupno bio bolji od Tomića, ali i on je bio daleko od nezaboravne igre. Imao je neke bljeskove, ali i potpuno neracionalne šuteve i izgubljene lopte.

Vidi se da je veliki potencijal, ali isto tako trebat će još puno učiti posebno na taktičkom planu. Dobro je da ima drskosti u igri, i da se ne libi preuzeti odgovornost i šutnuti.

Sve u svemu, još jedan veliki podbačaj hrvatske košarke. Kad se napokon mislilo da bi se reprezentacija mogla približiti medalji, dogodio se veliki i sramotan poraz, i to od zemlje, koja nikako ne asocira na košarkašku naciju. Još gori problem je i što Hrvatska najvjerojatnije neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju.

Popularni Članci