DP-ovac Bartulica kaže da Hrvatska treba provesti lustraciju i otvoriti "muzej žrtava komunističkog terora"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Član Domovinskog pokreta, Stjepo Bartulica se obratio medijima. Postavio je četiri zahtjeva prema tehničkom premijeru Andreju Plenkoviću. 

Na početku je komentirao dogovor o vladi.

"Od početka sam podržavao pregovore s HDZ-om i pozdravljam dogovor. Sad imamo formu zadovoljenu kako će izgledati većina. Sad ulazimo u novu fazu, gdje će se sadržaj definirati", rekao je uvodno nakon čega je istaknuo da ima nekoliko zahtjeva za koje želi da uđu u koalicijski sporazum, uvjet je to da bi on dao podršku za buduću vladu. 

"Prvo, ideološka kolonizacija Hrvatske će prestati. To znači da svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju i pokušaji da se indoktrinira djecu u školstvu će nestati. Zadnje što nam treba je da se djecu zbunjuje u školstvu.

Drugo, dolazak velikog broja stranih radnika… Lakše se dolazi do radne dozvole za radnika iz Azije nego što naši ljudi iz Južne Amerike dobiju domovnice i ostale dokumente i to je neprihvatljivo i to će se promijeniti i ubrzati. Tražit ćemo otvaranje novih konzularnih ureda, pogtoovo u Južnoj Americi.

Nadalje, što se tiče pouke iz covid pandemije – inzistirat ćemo da se to iščisti do kraja.

Nadalje, što se tiče kulturne politike, tražit ću da se u Zagrebu osuuje muzej posvećen žrtvama komunističkog terora”, naveo je Bartulica svoje uvjete.

Kaže da traži jasno definirane stavke u tom budućem programu i smatra da se demokršćanski HDZ ne bi trebao protiviti ovim zahtjevima.

Osvrnuo se i na Hrvoja Šimičevića, novinara Novosti, koji je dobio nagradu HND-a za istraživačko novinarstvo.

“Čestitam mu na nagradi, očito je dobar novinar i sigurno će uspjeti u tržišnoj utakmici, ne trebaju mu doznake iz Vlade. Porezni obveznici nisu to dužni financirati”, rekao je Bartulica i dodao da on nije medijski cenzor.

Popularni Članci