EKSKLUZIVNO! I Društvo sa Žarkovice, uz Grad i Sanitat, potpisalo premještanje pasa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Veterinarski inspektor Ministarstva poljoprivrede izdao je rješenje prema kojem se životinje sa Žarkovice moraju premjestiti na drugo mjesto koje je izdato temeljem inspekcijskog nadzora izvršenog 22. svibnja.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je kako ni Grad ni Sanitat nemaju sklopljen ugovor s odobrenim skloništem za napuštene životinje, ni s organizacijom koja je ovlaštena za hvatanje životinja. Žarkovica nije registrirana ni odobrena kao mjesto prihvata životinja, a također je naznačeno kako je upisano 213 životinja od kojih je tek 10 cijepljeno protiv bjesnoće. U azilu je bilo smješteno 349 pasa, u trenutku nadzora.

Stoga je upravo nadležno ministarstvo izdalo rješenje prema kojem se zabranjuje smještanje napuštenih životinja u azil te je potrebno osigurati da se psi najkasnije 90 dana od štenjenja označe mikročipom i da se svi psi stariji od tri mjeseca cijepljeni protiv bjesnoće. Osim toga, potrebno je osigurati prikladan, legalan smještaj za napuštene pse ili ih udomiti te osigurati prevoženje, sakupljanje i smještaj pasa u sklonište.

Rješenje je izdato 10. lipnja, a dato na znanje gradonačelniku Andru Vlahušiću ispred Grada Dubrovnika, direktoru Sanitata Vedranu Kunici, ali i Sandri Sambrailo ispred Društva za zaštitu životinja Dubrovnik koja je potpisala nalaz i time i ona odobrila da se psi sa Žarkovice premjeste. To se prije svega odnosi na stavku 'osigurati smještaj za 349 pasa zatočenih na predjelu Žarkovica u odobreno sklonište te ih udomiti'.

Dokumente pogledajte u nastavku.

Priložene pdf dokumente rješenja i nalaza također pronađite u nastavku i na fotografijama u fotogaleriji.

Priložene datoteke: Nalaz_veterinara.pdf Nalaz2.pdf

Popularni Članci