'Goli gradovi' Stijepa Brbore

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: dd, Stijepo Brbora
Izložba fotografija 'Nude Cities' višestruko nagrađivanog dubrovačkog fotografa Stijepa Brbore otvorena je večeras u Sponzi.  

Serija erotskih fotografija 'Nude Cities' nastala je u četiri europska grada - Rimu, Parizu, Beogradu i Dubrovniku u vremenskom rasponu od dvije godine.

Brborin rad predstavio je fotograf Željko Šoletić. -'Ženskim aktovima bavi se dosta fotografa, ali ono što je specifično u Stijepovim fotografijama je njihova izražena estetika', rekao je između ostalog Šoletić.

Istom prilikom predstavljena je i upravo objavljena Brborina monografija ili foto knjiga naziva 'Death, Fuck, Gang, Love' koja donosi neke od najboljih radova autora nastalih u posljednje četiri godine. Fotografije su podijeljene u četiri dijela prema samom naslovu knjige.

-'U knjizi nisu sadržani samo aktovi već i neke erotske priče često sa socijalnim kontekstom', rekao je kratko Brbora dodajući kako doživljaj fotografije ovisi o tome kako je 'iščitava' svaki pojedini konzument.

Na izložbu su 'potegnuli' i neki od Stijepovih kolega i prijatelja iz Beograda, Zagreba, Rijeke i Trebinja.

'Nude Cities' u Sponzi bit će postavljena iduća četiri dana.

Više fotografija Stijepa Brbore iz ove serije pogledajte na portalu Photodox.com, a veliki izbor fotografija autora na web stranici sbrbora-photography.com

Popularni Članci