Građani digli glas protiv štanda u Gradu, javio se i gradonačelnik: "Kada sam prolazio pored njega i ja sam se u najmanju ruku zgrozio"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mato Franković Facebook
Građani kotara Grad požalili su se na Facebook grupi na postavljanje štanda ispred "krvnikove kuće". 

Radi se o površini ispred zgrade Komunalnog redarstva Grada Dubrovnika, takozvane krvnikove kuće, jer je na tom mjestu za vrijeme Dubrovačke Republike stanovao krvnik koji je izvršavao smrtne kazne. To je zapravo prva nekretnina s desne strane pri ulazu u Grad s Ploča. 

Postavljanje štanda nimalo se nije svidjelo građanima koji pišu komentare poput: "Kao da je sklepan od ostataka sa smetlišta", "Dozvoljavaju im svašta, ni reda ni načina, tužno", "Ulaziš u grad kao da dolaziš na vašar"... 

Na njihove prigovore reagirao je i gradonačelnik, koji je naglasio da nisu sve javne površine u povijesnoj jezgri u vlasništvu Grada.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti: 

"U potpunosti se slažem s brojnim našim sugrađanima koji su istakli nezadovoljstvo s izgledom prodajnog štanda za suvenire pored krvnikove kuće. I ja kada sam prolazio pored istog u najmanju ruku sam se zgrozio. Površina na kojoj se nalazi ovaj štand nije u vlasništvu grada već je ista u vlasništvu dominikanskog samostana. Osobno smatram kako nema potrebe da na ovom mjestu bude bilo što. Kako nisam znao da su se dominikanci odlučili iznajmiti ovaj prostor nisam mogao na vrijeme reagirati. Ali za iduću godinu Grad je spreman iznajmiti ovaj prostor kako na njemu u budućnosti ne bi bilo ništa. Jer još prije 7 godina odlučili smo se na ukidanje ovakvih štandova jer isti nisu reprezentativni i ne predstavljaju onakvu sliku Grada kakvu on i zaslužuje."

Popularni Članci