I danas možete nositi pakete u Gospino polje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Treći šleper s 11 tona pomoći krenuo je u četvrtak, 22. svibnja u kasnim večernjim satima iz Gospinog polja u Dubrovniku prema župnom uredu u Orašju u Bosni i Hercegovini.

Uz artikle koje su građani donosili na mjesto prikupljanja u Sportskoj dvorani, veliki dio pomoći u ovom šleperu sastoji su od deka, posteljine, jastuka, ručnika i sl. koje su donirali neki hoteli te dubrovački Crveni križ.

U sportsku dvoranu redovito se dovoze i artikli koje su građani ostavljali u košarama u prodavaonicama trgovačkih lanaca Pemo, Konzum i Tommy, ili oni prikupljeni na mjestima ispred Konzuma i u DOC-u.

Također u Gospino polje pristižu prikupljeni paketi pomoći iz različitih mjesta Dubrovačke biskupije, iz tvrtki čiji djelatnici su zajednički prikupljali pomoć pa je onda odvezli u Gospino polje kao i pojedinačne donacije.

Vrijedni volonteri i dalje neumorno rade, sve sortiraju, označavaju markerom sa slovom H, pakiraju i utovaruju u kamione.

I danas (petak, 23. svibnja) do 20 sati prikupljena pomoć se može donijeti u Gospino polje odakle bi večeras trebao krenuti četvrti šleper prema Slavoniji.

Prikupljanje pomoći u Gospinom polju i na drugim mjestima u biskupiji organiziraju zajedno Caritas Dubrovačke biskupije, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik i facebook skupina "Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama."

Popularni Članci