KONCERTI I NAKON NOVE GODINE Najpoznatiji izvođači stižu na Stradun

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Konferencija za medije na temu dočeka Nove godine na Stradunu i Dubrovačkog zimskog festivala održana je danas u prostorijama Turističke zajednice Grada Dubrovnika na Pilama te su najavljeni brojni koncerti i događanja koja Dubrovčane očekuju i nakon samog dočeka. 

Kao što je već poznato, 30. prosinca će koncert na Stradunu održati grupe DaRiva i Valetudo, s početkom u 20.00 sati. Sljedećeg dana, u podne će biti upriličen dječji doček Nove godine, uz Severinu i nagradnu igru. Od 21:00 sati kreće središnji događaj pa će Dubrovčani u Novu godinu uploviti uz Severinu, a zabavljat će ih i Silente te DJ Kameni. 

Prvog dana Nove godine u podne Dubrovački simfonijski orkestar će održati tradicionalni koncert na Stradunu, dok će u 20.30 sati nastupiti klapa Šufit i klapa Contra

Kako je najavio pročelnik Vlaho Margaretić, koncerti na Stradunu nastavljaju se i nakon samog dočeka. Tako će 2. siječnja nastupiti Jasmin Stavros, 9. siječnja Dražen Zečić, a 6. veljače Magazin. Kao što je već poznato, 9. ili 10. siječnja u Grad stiže originalni Djed Božićnjak sa svojim vilenjacima iz Rovaniemija u Laponiji. Tu su još i brojna događanja u sklopu ovogodišnje Feste, a 9. veljače će u Gospinom polju biti upriličen koncert 'Labuđe jezero' Carskog ruskog baleta. Iznenađenja čekaju i one najmlađe, pa će u sklopu Orlandina 17. siječnja u Gružu nastupiti Minea kada će se službeno otvoriti lunapark.  

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić najavila je dodatne sadržaje za djecu. Tako će od 11. siječnja krenuti edukativni programi za djecu u Luci Gruž, kao i likovne i lutkarske radionice. Atletski klub Dubrovnik organizirat će Utrku malih i velikih, 5. veljače će se održati Male maškare, a 8. veljače Maškarani školski dani

Kazalište Marina Držića organizirat će niz izložbi na temu 1 700 godina mučeništva sv. Vlaha. Obzirom kako je 2016. godina proglašena Godinom sv. Vlaha, Grad Dubrovnik uputio je poziv za dostavu prijedloga oko cjelogodišnjeg programa koji bi uskoro trebao biti objavljen na stranicama Grada Dubrovnika, a pristiglo je 30-ak pojedinačnih prijedloga. 

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je pozitivne turističke rezultate i u prosincu, kao i uspješno održavanje Dubrovačkog zimskog festivala. Kako kaže, Zimski festival je najljepši mogući ulazak u božićne i novogodišnje blagdane u kojeg su se uključile brojne udruge i institucije kako bi program bio što bogatiji. 

'Vratili smo ljude u Grad, sad je vrijeme na produljenje turističke sezone,' izjavila je Vlašić. Također je kazala kako Dubrovnik u prosincu bilježi porast od 13 posto po pitanju dolazaka te porast od 19 posto po pitanju noćenja. 

'Dubrovnik je prepoznat kao cijelogodišnja destinacija o čemu svjedoči i činjenica kako se našao među top 10 najljepših destinacija za doček Nove godine,' kazala je. Produljenju turističke sezone svakako bi trebalo doprinijeti i ponovno uvođenje zračne linije Frankfurt-Dubrovnik od zime naredne godine. 

Pročelnica Ana Hilje podsjetila je kako je nedavno raspisan foto natječaj Marin Getaldić koji traje do 10. siječnja. Nakon toga, u Lazaretima će se održati izložba s radovima, a sve to u okviru EPK. 

Popularni Članci