Ne donosite više hranu, vodu i odjeću, evo što je još potrebno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: crvenikrizdubrovnik.hr, Željko Tutnjević
Iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik izvijestili su o do sada poduzetim aktivnostima pri skupljanju humanitarne pomoći za poplavljena područja u Hrvatskoj i BiH. 

-'Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim građanima za donacije, trud i dobru volju u akciji Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik za pomoć stradalima u poplavama koje su pogodile Slavoniju', stoji u priopćenju.

Do sada je poslana pomoć na sljedeće adrese:

20.05.2014. Vinkovci, kamion od 6 tona (hrana, dječija hrana i oprema za bebe, higijenske potrepštine, voda, pelene za djecu i odrasle, sredstva za čišćenje, plastični pribor za jelo)

21.05.2014. Cetralno skladište Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu, kamion od 15 tona (hrana, dječija hrana i oprema za bebe, higijenske potrepštine, voda, pelene za djecu i odrasle, sredstva za čišćenje, odjeća i obuća za djecu i odrasle, madraci, deke, pokrivači, posteljina, donje rublje i ručnici)

23.05.2014. Domaljevac BiH, kombi od 1000 kg (hrana, higijenske potrepštine, dječija hrana, voda, pelene za djecu i odrasle)

23.05.2014. Maglaj  (putem Društva Sarajlija iz Dubrovnika)  dva osobna automobila i kombi,  500 kg - odjeća i obuća za djecu i odrasle, posteljina i pokrivači

26.05.2014. Slavonski Brod, kamion od 6 tona (hrana, dječija hrana i oprema za bebe, higijenske potrepštine, voda, pelene za djecu i odrasle, sredstva za čišćenje, odjeća i obuća za djecu i odrasle, madraci, deke, pokrivači, posteljina, donje rublje i ručnici)

Iz Crvenog križa kažu kako su posebno ponosni na volontere, dobrovoljne davaoce krvi, Mlade i Klub spasilaca, te AŠD Orašac i 4.B Medicinske škole Dubrovnik  i ovim putem im se zahvaljuju na trudu i vremenu koje su nesebično odvojili za naše drage Slavonce.

Radno vrijeme Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik u razdoblju od 26.05. – 30.05.2014. je od 08:00 – 17:00 sati.

Popis trenutno potrebnih materijalnih dobara!!!!!!

Uz zamolbu građanima da više ne donose hranu, vodu niti odjeću, molimo da naglasak stavite na prikupljanje sljedećeg:

- tanjuri za jednokratnu upotrebu i pribor za jelo

- ručnici

- deterdženti za rublje

- sredstva za čišćenje i dezinfekciju

- baterijske lampe i ulošci za njih

- zaštitne maske

- sprejevi protiv komaraca

- metle

- četke

- gumene čizme

- gumene rukavice

- radničke rukavice

Popularni Članci