NIKAD BOGATIJI 'GOOD FOOD FESTIVAL' Brojni koncerti, street food festival, večere s poznatim chefovima i, naravno, Dubrovačka trpeza

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Program 12. izdanja Good Food Festivala predstavljen je danas u vili Čingrija. 

Na samom početku, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miroslav Drašković je okvirno predstavio program.

"Drago nam je da je program jako bogat i traje od 6. do 19. listopada. I ove godine imamo street food festival 'Foodravanje', kao i tradicionalnu Dubrovačku trpezu... Nadam se kako će se lijepo vrijeme nastaviti i kroz listopad jer su to važni uvjeti za Trpezu. Imamo cijeli niz poznatih chefova koji kuhaju na pet večera. Tu su nam Ivan Pažanin, David Skoko, Marko Đurašević, Marijo Curić i Mario Mandarić. Imamo i tematsku večeru u Kazbeku, a ove godine i Hercegovačku večer. Tu je i slatka festivalska ponuda u DEŠI, ali i drugim lokacijama. Također, tu su i vinske probe, kao i gastro klub", izjavio je Drašković podsjetivši na to kako će tijekom trajanja festivala 48 dubrovačkih restorana, dva župska, sedam u Konavlima i četiri u Dubrovačkom primorju, sudjelovati u prigodnoj ponudi.

Kako je najavio, ovaj put na Good Food Festivalu sudjeluje i DURA s programom u sklopu kojeg će biti održano više radionica, prvenstveno usmjerenih ka djeci.

TEDI SPALATO I ROMANTIČNA VEČER

Pave Miloglav iz Kazbeka je najavila kako će ove godine u njihovom hotelu biti predstavljena imotska gastronomija u modernoj izvedbi, sve to upareno s vinima imotske krajine, a goste će zabavljati Tedi Spalato.

Iva Krečak ispred restorana 'Marko Polo' najavila je dva gastro događaja. Na prvom će ugostiti poznatog chefa Ivana Pažanina koji će s Irinom Brajčić i poznatim dubrovačkim sommelierom Tonijem Ivetom pripremiti jelovnik od šest sljedova. Također, tu je i degustacijski jelovnik, od također šest sljedova, koji će spojiti namirnice Dubrovnika i Paga u jednu cjelinu.

KUHINJA POZNATIH CHEFOVA

Hilarija Lozančić Benić najavila je kako će u prostorijama Čingrije kuhati poznati cher David Skoko, dok će se u akademisu Garište održati radionice o tome kako kombinirati maslinovo ulje i biskvit.

Nika Benić ispred Palace Natali najavila je kako će ugostiti chefa Marija Mandarića koji dugo surađuje s njihovim voditeljem restorana, Dujom Smajom te je kreiran meni u čak sedam sljedova.

"Ova večer će biti susret prijatelja i poseban užitak. Cijelim jelovnikom će se provlačiti svježina citrusa, nježni tonovi mladog vina i začina koje raste u našem vrtu", kazala je.

Ana Cvjetković ispred DEŠE je najavila četiri radionice na kojima će se obrađivati stari kruh s dodatkom sezonskih namirnica, ali raditi i umaci te jela podići na profesionalniji nivo.

"Vratit ćemo se i tradiciji jabuke i rogača, raditi tiramisu... Svi koji dođu u Lazarete mogu s nama naučiti puno toga"; dodala je.

KONCERTI NA 'FOODRAVANJU'

Katarina Milat Kralj ispred Dubrovačke baštine je najavila festival 'Foodravanje' u Lazaretima koji će trajati od 9. do 12. listopada.

"Nadam se kako ćemo se dobro 'foodrat' u Lazaretima. Naš street food festival otvaramo u četvrtak, s Juricom Pađenom i grupom Aerodrom. U petak nam dolaze 'majstori s mora', Kuzma i Shaka Zulu. U subotu Alen Islamović, a zatvaramo u nedjelju s Davorom Gopcem i Psihomodo Popom. I ove godine imamo pet kućica na našem platou", kazala je.

Dubrovačka trpeza bit će velika završnica festivala koja je najavljena za 19. listopada.

"Svake godine imamo iznimno veliki odaziv hotelijera i restauratera, pa i ove godine. Osim što je to top gastro događaj, on je i humanitarni. Novac prikupljamo za udrugu Poseban prijatelj", izjavila je gradska pročelnica Julijana Antić Brautović te pozvala sugrađane da dođu u što većem broju.

Detaljan program možete pronaći OVDJE.

AČ, IBM

Popularni Članci