PODRŠKA ORKESTRU: DSO u zgradi Rektorata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija
Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika danas je poslala pismo podrške Dubrovačkom simfonijskom orkestru za povratak u ljetnikovac Crijević - Pucić. 

Tako se u tekstu naglašava Dubrovački simfonijski orkestar kao jedan od najstarijih i najznačajnijih orkestralnih ansambala u Hrvatskoj. Kroz 90 godina postojanja i rada orkestra nažalost nikad nije izgrađena koncertna dvorana u Dubrovniku gdje bi se orkestar trajno smjestio.

Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika smatra da je od iznimne važnosti povratak Dubrovačkog simfonijskog orkestra u ljetnikovac Crijević – Pucić čime bi se riješili gorući problemi orkestra, te ispunili osnovni preduvjeti za njegov daljnji uspješan rad i razvoj.

Središnji odbor Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi (neovisna, samostalna i nestranačka udruga dragovoljno i interesno udruženih kulturnih radnika zaposlenih u ustanovama kulture Republike Hrvatske te samostalnih umjetnika) također izražava podršku i potporu povratka Dubrovačkog simfonijskog orkestra u navedeni ljetnikovac. 

Popularni Članci