PROJEKT PRED ZAVRŠETKOM Kreće video nadzor po Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Štrok i Ivo Žeravica (nadzorne kamere hotela Palace)
Pod predsjedanjem Matije Čale Mratović i uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić u ponedjeljak  je održana redovita sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i remećenja javnog reda na području Grada Dubrovnika.

Središnja tema sjednice bila je provedba projekta video nadzora na javnim gradskim površinama. Članovi Vijeća sa zadovoljstvom su prihvatili informaciju da je Gradsko vijeće prihvatilo ovaj važan preventivni projekt na svojoj subotnjoj sjednici. Također je prihvaćena inicijativa gradskih vijećnika da se u sustav video nadzora integrira i nadzor prometa te da ovaj sustav bude komplementaran projektu Dubrovnik Smart City. Radi operacionalizacije projekta video nadzora Vijeće je imenovalo radni odbor, koji ima zadaću u najkraćem roku pripremiti tehničke performanse sustava te predložiti broj i lokacije nadzornih kamera. Dogovoreno je da sustav mora omogućiti ovlaštenim osobama pristup svim lokacijama "on line" te imati odgovarajuću rezoluciju za noćno snimanje.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Dubrovačko neretvanske Tonći Glumac izvijestio je članove Vijeća o provedbi projekata dubrovačke policije: "Manje oružja, manje tragedija", "Mir i dobro pred Božić i Novu godinu", Projekta zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja te o završetku Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Popularni Članci