RADOVI NA ATRAKTIVNOJ LOKACIJI Petar Čučuk započeo gradnju stanova na Pločama (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Parcele na kojima se gradi odavno su unutar građevinske zone

Na atraktivnoj lokaciji na Pločama, nešto prije skretanja za Vidikovac, započeli su građevinski radovi. Investitor je tvrtka Aliquanta d.o.o., u vlasništvu Petra Čučuka, a gradi se dvojna građevina s po 8 stanova.

-Na predmetnim česticama k.č.br. 1717/10 i 1717/12 obje k.o. Dubrovnik, sukladno odredbama GUP-a, izdane su građevinske dozvole investitoru Aliquanta d.o.o. iz Dubrovnika za gradnju srednje dvojne građevine stambene namjene, sa po osam stanova. Planirana katnost građevina je Po+S+P+2 – kazali su nam iz Grada Dubrovnika.

Čučuk je parcele kupio od privatnog vlasnika koji živi u Londonu, a odavno su unutar građevinske zone.

-Čestice zemlje 1717/10 i 1717/12, k.o. Dubrovnik su prema Evidenciji našeg upravnog odjela bile unutar građevinskog područja naselja i prije stupanja na snagu Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika 2005. godine, odnosno na njima je bila dozvoljena gradnja – kazali su nam nadležni.

Kako stvari stoje, radovi na ovom području tek su početak šire gradnje. Naime, sukladno važećem GUP-u, na tom čitavom području dozvoljena je gradnja od ceste koja vodi prema Vidikovcu, pa sve do magistrale. Riječ je o zoni M15, odnosno vilama u zelenilu.

fd

Popularni Članci