RUGLO USRED NOVE MOKOŠICE: 'Djeca nam hodaju preko zidova i šikare da bi došla do škole' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Grljević, Nikša Grljević Nikša Grljević
Čitatelj Dubrovačkog dnevnika (podaci poznati redakciji) upozorio je na probleme s kojima se već dulje vrijeme bore stanovnici Ulice Marina Kneževića u Novoj Mokošici.

Naime, navedena ulica nije asfaltirana, velike rupe se nalaze po cijelom putu, zbog čega su prošle godine oštećena dva automobila. Tu je i drača i drugo raslinje koje se nalazi uz ulicu i koje je jedno vrijeme onemogućavalo neometan prolazak automobila tim područjem, a probleme stvara i danas. Ipak, stanovnici ulice uzeli su stvar u svoje ruke te popravili ono što se popraviti da, ali situacija je daleko od idealne.

'Nasuli smo prvi dio ulice, uklonili draču da se može prolaziti tim dijelom, ali Grad nije napravio ono što je obećao. Njihova obveza je bila da nam naprave skaline koji su ucrtani u Plan i za koju su osigurana sredstva u Proračunu te da asfaltiraju ulicu. Nakon brojnih obećanja, Grad nije napravio ništa po tom pitanju,' izjavio je.

Inače, navedena ulica vodi u privatno zemljište, a vlasnik je, prema riječima čitatelja, najavio gradnju kuće na tom području.

'To je njegovo pravo jer je to njegova zemlja i to uopće nije sporno. Međutim, Grad je obećao skaline koje nije napravio tako da nam djeca hodaju preko zidova i po šikari kako bi došla do škole,' upozorio je čitatelj koji ističe kako navedena investicija ne bi trebala stajati puno te kako su gradski oci, prema njegovom mišljenju, na puno nepotrebnije stvari utrošili puno više novca.

Iz Grada Dubrovnika odgovaraju kako bi se problem vrlo brzo treba riješiti, na zadovoljstvo stanovnika. Razlog kašnjenja je, tvrde, rušenje Proračuna i činjenica kako Dubrovnik zbog toga dugo nije imao vlast.

'Izgradnja sklalina u predmetnoj ulici planirana je, sredstva su osigurana i istoj će se pristupiti uskoro, već u ovom mjesecu. Nastavak je to komunalnog uređenja Mokošice koje je započelo još tijekom ljeta, jer je prevladalo mišljenje da su građani već dovoljno 'izgubili' šestomjesečnim razdobljem bez propračuna i izvršne, odnosno predstavničke vlasti. Stoga je gradonačelnik nadležnom upravnom odjelu naložio da se istima pristupi što hitnije pa je tijekom ljeta započelo s uređenjem nogostupa u Ulici Od izvora,' tvrde iz Grada Dubrovnika.

Skalini će se graditi na spoju Ulice Marina Kneževića i Ulice Između dolaca, kod autobusnog stajališta. Osigurat će se i invalidski pristup na cijelom predjelu gdje postoje uvjeti za intervencije u prostoru. Također, u navedenoj ulici uredit će se i oko 200 metara nogostupa, i to na mjestima gdje nije postojao.

Popularni Članci