TJEDAN U RETROVIZORU Usvojen jedinstveni dubrovački Plan prihvatnog kapaciteta, ali i zona posebnog prometnog režima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled najzanimljivijih gradskih aktualnosti. 

Usvojen jedinstveni dubrovački Plan prihvatnog kapaciteta, prvi u Hrvatskoj izrađen prema UNESCO-ovim smjernicama

Nakon jednoglasnog usvajanja od strane Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika i Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja, Studija prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a, izrađivača Sveučilišta u Dubrovniku, većinom glasova vijećnika usvojena je i na 32. sjednici Gradskog vijeća.

Gradsko vijeće izglasalo Zonu posebnog prometnog režima

Odluka o uvjetima ulaska, prometa i izlaska vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika usvojena je na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Dubrovnik je prvi grad u Republici Hrvatskoj koji uvodi ovakvu zonu, a ovom odlukom će se na trajno održiv način riješiti problem prevelikog prometnog opterećenja oko povijesne jezgre, s glavnim fokusom na potrebe građana i održivost.

REVITALIZACIJA POVIJESNE JEZGRE Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove, uručeni ključevi

U sklopu jedinstvenog programa Dubrovačke stanogradnje i sukladno prvom hrvatskom Planu upravljanja povijesnom jezgrom, dvije višečlane obitelji uselit će u gradske stanove u povijesnoj jezgri.

Napreduju radovi na obnovi Opskrbnog centra u Novoj Mokošici, investicija Grada Dubrovnika i Domouprave

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijete Hladilo i direktora Domouprave Dubrovnik d.d. Pera Milkovića te predstavnika izvođača radova obišao je radove na obnovi Opskrbnog centra u Novoj Mokošici vrijedne 573.662,55 eura. Naime, Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je investiciji obnove Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika.

Gradonačelnik Franković u obilasku radova na izgradnji spojne ceste Tamarić

Radove na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić koja će uvelike unaprijediti funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice obišao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima. Na gradilištu su završeni radovi na izradi 53 pilota, kao i armiranobetonski potporni zid na pilotima kod Osnovne škole Mokošica u dužini od 60 metara. Izgrađen je dio armiranobetonskih potpornih zidova uz susjedne parcele te izmještanje instalacija u dvorištu škole, a u tijeku su radovi na izgradnji upornjaka mosnog prijelaza.

Popularni Članci