'

VAŽNA SETEMANA ZA GRUŽ Završen tehnički pregled place, Gružani će dobiti 'Neboderka'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Donosimo pregled najzanimljivijih tjednih događanja u Gradu. 

Završen tehnički pregled gruške place

Radovi na rekonstrukciji Tržnice Gruž završeni su nakon čega je u četvrtak, 29. veljače izvršen tehnički pregled objekta koji prethodi ishođenju uporabne dozvole te početku rada nove place. Službenici nadležnog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje utvrdili su kako su svi preduvjeti za izdavanje uporabne dozvole ispunjeni osim požarstva. Sukladno uputama požarnog inspektora potrebno je izraditi  manje korekcije projektne dokumentacije. 

Dodatno pomlađen vozni park Libertasa, nabavljena tri nova autobusa

Grad Dubrovnik i Libertas Dubrovnik, uz suglasnost Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, realizirali su projekt nabave tri nova autobusa, čime se nastavlja trend pomlađivanje i osuvremenjivanja voznog parka gradskog prijevoznika.  

Od ponedjeljka počinje voziti "Neboderko", projekt realiziran na prijedlog građana putem participativnog budžetiranja

Provodeći projekt participativnog budžetiranja Grad Dubrovnik je u suradnji s Gradskim kotarom Gruž uspješno realizirao projekt „Neboderko“, kojim je povećana autobusna povezanost dijela Gruža. Kako bi stanovnicima nebodera u Gružu omogućio bolju povezanost s poslovnim centrom grada, Libertas Dubrovnik u projektu „Neboderko“ od ponedjeljka, 4. ožujka obavljat će prijevoz sljedećom trasom: Robna kuća Srđ - Kružni tok- Ulica Andrije Hebranga- Ulica generala Janka Bobetka-Od Gaja 70.

Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

U sklopu radova na izgradnji ceste Tamarić, koja će spajati OŠ Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, u tijeku je izrada pilota, odnosno bušenje te armiranje i betoniranje, a na koje će se temeljiti potporni zidovi za buduću prometnicu. Od ukupno 53 predviđena pilota do danas ih je izgrađeno 20-ak, a s njihovom izvedbom paralelno će se raditi temelji i potporni zidovi na već završenim pilotima.

Popularni Članci