/* */

ODABRAO DINO GALVAGNO Tko je sve uživao u jelima poznatog kuhara, inspiriranog južnim Jadranom (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr

U okviru Good Food festivala  prava poslastica bilo ja večera s poznatim chefom - Dinom Galvagnom u Restoranu Porat hotela Hilton Imperial Dubrovnik.

Dino Galvagno ne voli kompromise i svjestan je svoje reputacije najavangardnijeg, najhrabrijeg i najzahtjevnijeg hrvatskog chefa.  Inspiraciju pronalazi u prirodi, a voli surađivati i dijeliti iskustva sa strastvenim proizvođačima i sakupljačima. Sve je to ove subote demonstrirao i u Dubrovniku. Koristi samo kvalitetne, a često i zaboravljene, ili nedovoljno iskorištene namirnice jer je uvjeren kako u njima leži veliko gastronomsko bogatstvo. Cilj Dina Galvagna je osuvremeniti i rafinirati gastronomski identitet hrvatskih regija i definirati modernu hrvatsku kuhinju. Na Good Food Festivalu chef Dino predstavio je vlastitu viziju dubrovačke kuhinje. 

U svom obraćanju na kraju večeri otkrio je tko mu je sve pomogao prikupiti namirnice i mirodije s dubrovačkog područja koje je maštovito uklopio u vrhunska jela. Sudionici večere imali su priliku uživati u morskim specijalitetima, među kojima su bili sirovi širun, gel od mora s algama na kremi od limuna s kapuranima, medaljon freške ribe s pazijom pod ulje i umak od morskih jaja s metvicom. Bile su tu i ptičice na makiji i konavoski škopac, jela koja su oduševila okupljene. Šećer na kraju bio je desert, kolač od rogača, rozata od gorkih mjendula i krema od ljutih naranača. Chef Dino zahvalio se dubrovačkoj Turističkoj zajednici i Dubrovčanima koji su mu pomogli prikupiti mirodije i nabaviti domaće namirnice. Uz zanimljivu glazbu, okupljene je zabavljao i voditelj Mirko Fodor. Dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci