VLAHUŠIĆ PORUČIO 'DEŽURNIM KATASTROFIČARIMA': Imamo 29 milijuna kuna, ne brinite za Proračun!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Šesti kolegij gradonačelnika grada Dubrovnika održan je danas u Maloj vijećnici, a na kojem je bilo govora o točkama koje bi se trebale naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koje će se održati u subotu.

Tako će se na dnevnom redu naći Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća gradonačelnika o radu za razdoblje siječanj – lipanj 2014. godine.

'Grad Dubrovnik ide uzlaznom putanjom. Problem koji smo uspješno riješili tijekom proteklih šest mjeseci jest donošenje prostornog plana. Usvojili smo usmjene i dopuna GUP-a i PPU-a. To su bile vrlo obuhvatne promjene. U Gradu Dubrovniku trenutno imamo oko 2 i pol milijarde eura ili oko 17 milijardi kuna vrijednih privatnih investicija. Imamo privatne investitore i prostorne planove,' kazao je Vlahušić.

Također je dodao kako je pitanje prometne izoliranosti primarno političko, a ne realno životno pitanje jer je relativno mal broj onih koji sa svojim osobnim automobilima idu za Zagreb. Također je najavio kako će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći i točka dnevnog reda prema kojoj će se uvođenje subvencioniranja na cestarine proširiti i na obitelj vozača, a ne samo na vozača, kako je to do sada bilo, te kako će se proširiti na gotovo cijelu mrežu Hrvatskih autocesta.

O Prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za prvo polugodište 2014. godine više je govorio pročelnik Niko Pavlović.

'Danas na računu imamo 29 milijuna kuna, a do 22. rujna ostvarili smo nešto više od 295 milijuna kuna. To je 11,8 posto više od prihoda ostvarenih lani,' kazao je Pavlović.

Vlahušić je kazao kako je to zapravo 'odgovor dežurnim katastrofičarima u gradu koji brinu oko Proračuna'. Dodao je i to kako je u Proračun od žičare trebalo biti uplaćeno oko pet milijuna kuna te od autobusera još toliko.

Po pitanju Izvješća o postupku izdavanja koncesije za žičaru za prijevoz osoba, gradonačelnik je podsjetio kako je kompletna žičara stajala 40 milijuna kuna.

'Društvo je od srpnja 2010. godine, kad je žičara puštena, pa do 31. prosinca 2013. godine uprihodovalo 65 milijuna kuna od prodaje ulaznica, a do kraja 2014. godine taj iznos će se popeti na oko 92 milijuna kuna. Čista zarada prije oporezivanja iznosi više od 60 milijuna kuna. Ne žele dati Zahtjev za koncesiju, sukladno Zakonu i iz tog razloga sam podnio zahtjev nadležnim ministarstvima,' kazao je Vlahušić.

Na Gradskom vijećnici će se naći i Izvješće o arbitraži za javnu garažu na Ilijinoj glavici. Tom je prilikom Vlahušić kazao kako će se u petak održati sastanak po tom pitanju, a kako je ovih dana u tijeku arbitražni postupak oko garaže.

'Ukupni dug garaže iznosi oko 60 milijuna kuna, ukupni dug prema Gradu Dubrovniku je šest, a prema Sanitatu još dva milijuna kuna. Zahtjev PBZ-a i Midia grupe jest da Grad plati preko 200 milijuna kuna. Kad bi se taj Zahtjev usvojio, to bi značio trenutni bankrot Grada Dubrovnika,' kazao je gradonačelnik.

Popularni Članci