test

ZA DLAKU IZBJEGAO HAVARIJU Kruzer koji je posjećivao Dubrovnik uplovio u oluju, putnici u panici, nastala šteta (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Carnivalov kruzer s preko 4.000 putnika i članova posade za dlaku je izbjegao havariju u olujnom nevremenu na povratku s krstarenja na Bahamima. Kako tvrde upućeni izvori, do incidenta je došlo zbog loše odluke kompanije, ekskluzivno donosi Pomorac.hr

Brod za krstarenje Carnival Sunshine tijekom noći s petka na subotu uplovio je ravno u oluju, koja je prouzročila paniku među putnicima i posadom, ali i popriličnu štetu na brodu, donosi Pomorac.hr. 

“Kruzer Carnival Sunshine povratkom s Bahama u homeport Charleston u Južnoj Karolini, lošom odlukom kompanije prošao je kroz najgoru oluju, s vjetrom od 90 mp/h (oko 145 km/h) i valovima do 14 metara”, ispričao je za Pomorac.hr anonimni pomorac.

Kako kaže pomorac, kruzer je prošao s ogromnom materijalnom štetom i umalo izbjegao tragediju s preko 4.000 putnika i posade.

“Čitavu noć brod se jedva borio s vremenom, ispumpavala se voda koja je prodrla preko oštećenja na deck 3 i 4 forward. Zbog vremena, pilot nije mogao izaći pred brod koji je prepušten takvom nevremenu do idućeg popodneva, umjesto uplovljavanja u ranim jutarnjim satima…”, rekao je pomorac.

Putnici su također preko društvenih mreža podijelili fotografije i videozapise.

Premda je američka Nacionalna meteorološka služba upozorila na “teške uvjete za plovidbu”, brod je nastavio putovanje uz obalu Atlantika. Prema tvrdnjama DailyMaila, nekoliko osoba lakše je ozlijeđeno.

U petak oko 16:30 sati, kruzer se približavao nemirnim vodama. Oko 15 minuta kasnije, kapetan je objavio da bi zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta Carnival Sunshine mogao stići u Charleston kasnije nego što je bilo predviđeno, kazali su putnici za DailyMail.

Drama je započela oko 20 sati, kada su navodno evakuirani svi javni prostori na palubi, a brod je plovio kroz nevrijeme s orkanskim udarima vjetra i valovima visine do 14 metara.

Nakon cjelonoćne borbe s olujom, brod je konačno stigao u luku oko 17:30 u subotu – više od devet sati nakon što je trebao pristati prema rasporedu. Inače, kruzer je posjećivao i Dubrovnik. 

Popularni Članci