Zamjenik gradonačelnika Raguž: Dubrovnik otvara svoj ured u Turskoj (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: GRAD DUBROVNIK
Susret zamjenika gradonačelnika, predstavnika DURE i delegacije turske pokrajine Duzce bio je nastavak partnerskog sastanka u Ankari 14. i 15.4. na kojem je cilj bio povezati Turske i europske predstavnike kako bi surađivali u budućnosti.

- Posjetili smo guvernera Duzcea kao i gradonačelnike 8 gradova unutar regije Duzce. S nekim od gradonačelnika je potpisano pismo namjere o daljnjoj suradnji na područjima turizma, kulture, agroturizma, edukacije i sl.-kaže zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Također je potpisano pismo namjere sa zamjenicom dekana Univerziteta u Duzceu koje je jedno od najvećih u Turskoj i broji oko 20.000 studenata godišnje.

U Turskoj je s našom delegacijom bio prisutan i veleposlanik Hrvatske u Turskoj, Dražen Hrastić.
Najvažnija stvar je to što je zamjenik gradonačelnika Raguž predložio otvorenje prostora Dubrovnik u Duzceu o njihovom trošku,a na što su oni načelno pristali.

Turci hvale Dubrovnik kao najbolji primjer sklada turizma i života domaćeg stanovništva i upravo je to razlog zašto žele da Dubrovnik otvori svoj prostor u Duzce-u.

Posjetili su, kažu nam iz delegacije, i tvornicu Lješnjaka u Duzceu, a Turska je najveći svjetski izvoznik lješnjaka.

Regija Duzce je u gospodarskom uzletu zbog povoljnog geostrateškog položaja između najvećih gradova Ankare i Istanbula te doticaju kojeg ima s Crnim morem.

Godišnje broji oko osam tisuća stranih te čak tristo tisuća domaćih posjetitelja. Potencijali regije su u razvoju zimskog, sportskog i cruseing turizma te u poljoprivrednom razvitku kao drugoj najvažnijom grani privrede.

Popularni Članci