Dubrovkinja Ana Brbora Hum jedina bila protiv: Picula bi trebao biti nositelj liste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: LK
SDP-ovac Zlatko Komadina ustvrdio je danas kako je koalicijska lista njegove stranke za predstojeće europske izbore više-manje korektna.

Komentirajući to što je aktualni SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula tek peti na listi Komdina je kazao kako vjeruje da je to iz političko-taktičkih, a ne kažnjeničkih razloga.

Komdina je uvjeren i kako vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog pokušaja podmićivanja dvaju HDZ-ovih vijećnika, treba ostati u SDP-u.

"Gospodin Sabo je za Vukovar učinio više nego sve hrvatsko i međunarodno sudstvo i on je nevin dok se ne dokaže suprotno", poručio je Komadina.

"Ne pakirati drugovima, solidarsnost među kolegama i kolegicama u stranci! Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja", kategoričan je SDP-ov primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Ana Brbora Hum jedina se na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a usprotivila predloženoj SDP-ovoj koalicijskoj listi za europske izbore zato što je Toninu Piculi, koji je na prošlim izborima dobio najviše glasova, namijenjeno tek peto mjesto.

"Bila sam jedina, a bilo nas je više od osamdeset! Zadnjih sam dana razmišljala o toj listi i informirala se te sam smatrala da bi bilo logično da nositelj liste bude Tonino Picula koji je prije godinu dana dobio 48 posto glasova i vrlo je ugledan", kazala je novinarima ta SDP-ovka.

Nije joj jasno, kaže, ni to što Neven Mimica koji je prvi na listi, neće ići u Europski parlament već će ostati europski povjerenik.

"Nekako mi je nelogično zašto je on nositelj liste", kazala je Brbora Hum.

Izvor: PolitikaPlus

Popularni Članci