IZBORI, POLOŽAJ MLADIH, IZAZOVI... Dubravka Šuica o svim aktualnostima u Europskoj uniji (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U emisiji 'Iz srca Europe' gostovala je Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, zadužena za demokraciju i demografiju. 

Šuica je govorila o svemu napravljenom u vjerojatno najizazovnijem mandatu, kako Europskog parlamenta tako i Europske komisije. 

Komenirala je i rad Komisije na participativnoj demokraciji i Konferenciji o budućnosti Europe.

"Približavamo se vrlo važnim izborima. Bilo bi mi draže da puno više građana izlazi na izbore i da je puno više građana sudjelovalo na Konferenciji o budućnosti europe. Imali smo pandemiju, početak ruske agresije na ukrajinu, energetska kriza puno toga što nitko nije mogao predvidjeti, pa mislim da smo dobro radili“, kazala je Šuica.

„Bilo bi mi drago da je ta Konferencija zaživjela na svim razinama, lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj. Nastavit ćemo s panelima, želimo da političari komuniciraju s građanima i da budu informirani kako bi lakše donosili odluke i sudjelovali u kreiranju odluka“, rekla je.

Šuica je govorila i kakav je položaj mladih u Europskoj uniji, ali i o starenju stanovništva, mirovinama, skrbi u trećoj životnoj dobi, što će biti ključno da u idućem sazivu Europskog parlamenta pro-europske snage i stranke imaju i dalje većinu za donošenja važnih odluka za budućnost Europe i njezinih građana i o brojnim drugim temama. 

Popularni Članci