Hrvoje Pešel od danas Županijski vijećnik Laburista

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portaloko
Hrvoje Pešel, dosada nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, od danas je u redovima stranke Hrvatski Laburisti, pa se tako razumije da će ubuduće nastupati i zastupati stavove te stranke.

Velika nada HNS-a, Dubrovnik regije

Hrvoje Pešel je 2009. godine slovio kao velika uzdanica Andra Vlahušića te je kao prvi iz Dubrovnika sa liste HNS-a ušao u Županijsku skupštinu. Antun Pravedan, predsjednik GO HNS-a Dubrovnik ga je čak „gurao“ na mjesto direktora Zračne luke Dubrovnik, a samim time je i to pokazatelj koliko je bio cijenjen u užem vodstvu stranke.

Rat s Vlahušićem

Nakon stranačke borbe i pokazivanja mišića unutar same stranke, Hrvoje Pešel i Antun Pravedan su ostali kratkih rukava. Osim što je smijenjen iz Nadzornog odbora Luke Dubrovnik, Vlahušić je Pešela otpisao, a Pravedana, koji je bio dio „pokreta otpora“, pomilovao i primirio.

Pešel je okrenuo novu stranicu u političkom životu i krenuo prema Dubrovnik regiji. Kako je u međuvremenu zajedno s svojim istomišljenicima shvatio da ideja Dubrovnik regije nije provedena, nakon sukoba s Žuvelom je krenuo i završio u stranci svog novog - starog kolege Dragutina Lesara. I Lesar je, baš poput Pešela svoju političku karijeru „peglao“ u HNS-u.

Popularni Članci