INA: Dubrovniku ni u jednom trenutku nije prijetila nestašica goriva i plina!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević /Dubrovački vjesnik
Nastavno na medijske napise o opskrbi dubrovačkog područja gorivom i plinom, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić zatražio je očitovanje INA-e. INA-Industrija nafte d.d. je odgovorila pismom kojeg prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine Vlahušić,

Opskrba gorivima i plinom na dubrovačkom području je kontinuirana, stabilna i nesmetana te nema poteškoća u distribuciji nakon ulaska u Europsku uniju i stupanja na snagu novog graničnog režima. Građani, posjetitelji i gospodarski subjekti Grada Dubrovnika mogu se opskrbiti cijelim asortimanom benzinskih i dizelskih Euro V goriva na Ininim postajama, dok su auto-plin i plin u bocama za domaćinstvo također dostupni na uobičajenim prodajnim mjestima Ine.

INA je pravovremeno poduzela sve mjere kako bi se po početku primjene novog režima prijevoza i kontrole robe osigurala normalna i cjelovita opskrba na cijelom području Republike Hrvatske te su u tom smislu uvedene i alternativne rute prijevoza, a uzet je u obzir i produljenje vremena transporta. Uzimajući u obzir povećanje potrošnje i važnost kvalitetne opskrbe naftnim derivatima tijekom turističke sezone INA je posebnu pažnju poklonila prilagodbi dostave prema Dubrovniku te je Inina distribucija u suradnji s Carinom na vrijeme pripremila prelazak na novi režim. Dubrovačkom području stoga u novonastalim okolnostima nije prijetila nestašica goriva i plina, a INA će kvalitetnu i pravovremenu opskrbu za sve postaje na dubrovačkom području osigurati i ubuduće.

Izvršni direktor za korporativne poslove
Tomislav Thur" 

Popularni Članci