'Mačak u čizmama'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KMD
Nakon niza predstava za 'starije i zrelije', Kazalište Marina Držića 25., 26. i 27. veljače za najmlađe nudi pravu poslasticu odnosno nezaboravnu priču Charlesa Perraulta 'Mačak u čizmama'. Termini su 9h, 10:30h i 12h (iznimka je predstava u ponedjeljak, 25. veljače koja igra samo u 9h i u 10:30h).

Naime, priča o dovitljivom prevarantskom mačku koji skrbi o dobrobiti svoga gazde, ali prvenstveno brine o sebi samome, najmlađima će se predstaviti u kombinaciji lutaka i žive glume.

Podsjetimo, radi se o mladiću koji nakon smrti oca naslijedi samo mačka. Ali kakvog mačka! Čudesni Mačak, koji govori, svog je gospodara za tren pretvorio u markiza od Karabasa. Seljake je za sitan novac nagovorio da kažu kralju kako je sva zemlja njegova, kao i dvorac u daljini. Čarobnicu je vješto nasamario i pretvorio je u miša, a za nagradu dobio je zanosnu mačku.

Redatelj Dražen Ferenčina složio je veselu i dinamičnu priču podijelivši predstavu u dvije faze - dio isključivo igran lutkama, te drugi dio sa zamaskiranim glumcima. Preporučeno: djeci od 3 do 10 godina starosti (nastarije za 4. razred osnovne škole).

Popularni Članci