Premijerom filma i humanitarnom akcijom nastavljeni 'Mirisi Božiča u Konavlima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
'Mirisi Božića u Konavlima' održavaju se po šesti put. Manifestaciju je u nedjelju otvorio Dubrovački simfonijski orkestar svojim Božićnim koncertom, a danas popodne je u kinu Sloboda prikazan dokumentarni film 'Agroturizam Konavle, Istra, Baranja'.

Film nastao u produkciji Hrvatske radio televizije u Konavlima je sniman u lipnju, a prošlog tjedna je doživio i voju televizijsku premijeru. Dubrovačkoj premijeri dokumentarca koji promovira vrijednosti agroturističke ponude prisustvovao je scenarist i redatelj Zdravko Fuček. -'Na projekciji u Istri su mi prigovorili da su Konavle malo isforsirane u filmu i da se to vidi', našalio se Fuček.

Da je udruga Agroturizam Konavle na pravom putu ka pozicioniranju najjužnije hrvatske općine kao agroturističkog raja smatra glazbenik te odnedavno i sam poduzetnik u agroturizmu Antun Toto Rilović. –'Još smo u pelenama u usporedbi primjerice s Istrom koja u tom segmentu ponude prednjači u Hrvatskoj, ali imamo potencijala za napraviti čudo', rekao je Rilović te dodao kako je na Stradunu proveo 50-tak godina, a da ostalih 50 namjerava provesti u Konavlima.

Uvodnu riječ pred premijeru dala je i profesorica i prijateljica udruge Kate Bagoje.

Mirisi Božića imaju i svoju humanirtarnu notu. U Marijinom domu u Cavtatu jutros je tako održana humanitarna akcija 'Nek' nam je svijem Božić'. Organizatori manifestacije korisnike su obradovali tradicionalnim, autohtonim proizvodima konavoskih agroturizama i proizvođača. –-'Smatramo i našom obavezom da u ovo predbožićno vrijeme uputimo jedan znak pažnje svima kojima je to potrebno', rekao nam je Perica Pušić ispred udruge Agroturizam Konavle.

Program 'Mirisa Božića' nastavlja se u četvrtak 26. prosinca zabavnim kvizom 'Božićna Konoteka' u Domu kulture Gruda.

Petak i subota rezervirani su za Dane otvorenih vrata konavoskih agroturizama, dok je posljednjeg dana, u nedjelju 29. prosinca na rasporedu popularni Festival zelene menestre i vina. Ekipe su prijavljenje i sve je spremno za ovo zabavno i ukusno natjecanje. -'Ima dosta ekipa koje su već sudjelovale, ali i nekih novih. U posljednjih nekoliko dana imali smo nekoliko prijava tako da se nadamo da ćemo za sve naći mjesta vodeći prvenstveno računa o sigurnosti, reako je Pušić.


 

Popularni Članci