test

Britanac koji je vodio projekt proučavanja NLO-a tvrdi: Postoji zabrinutost za nacionalnu sigurnost!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: pexels
Nakon godina spekulacija, najava i saslušanja u Kongresu, Pentagon je i službeno stavio u funkciju najnoviju federalnu agenciju pod imenom AARO (Anomalous Aerial Research Office). 

Također, postavljena je i posebna web stranica na kojoj će građani moći prijaviti svoja viđenja nepoznatih letjelica. Ova agencija će biti zadužena za proučavanje pojava nepoznatih letjelica u američkom zračnom prostoru, kao i slučajevima kada ovakve letjelice primijete američki vojni i civilni piloti u svijetu, piše Net.

Tema neidentificiranih letećih objekata (NLO-a) je desetljećima bila predmet filmova i serija znanstvene fantastike, ali je posljednjih godina došlo do velikih promjena. Naime, brojni bivši američki vojni piloti, znanstvenici i obavještajci su svjedočili o ovakvim pojavama pred američkim Kongresom.

Oni su u svojim svjedočanstvima potvrdili da su ovakve nepoznate letjelice desecima puta bile primijećene iznad vojnih objekata, nuklearnih silosa i aerodroma, i to još za vrijeme Hladnog rata.

Godinama se sumnjalo da se radi o naprednim ruskim ili kineskim letjelicama, ali nakon svjedočenja pilota čini se da ljudska tehnologija nema mogućnosti za proizvodnju ovako naprednih aviona ili dronova.

Nick Pope, slobodni britanski novinar, medijski komentator i bivši državni službenik, koji je godinama vodio projekt proučavanja ovih pojava za Britansko ministarstvo obrane, u ekskluzivnom razgovoru za Net.hr navodi da i dalje ima dosta nepoznanica po ovom pitanju:

"Osnivanje agencije AARO pokazuje da su američke vlasti zaista zabrinute za sigurnost letova i aviona, svog zračnog prostora, kao i za nacionalnu sigurnost. Također, postoji i mogućnost da će u nadolazećem razdoblju i druge zemlje osnovati organizacije poput američke AARO.

One će na temelju vlastitih podataka i istraživanja procijeniti izazivaju li ovakve pojave nepoznatih letjelica zabrinutost i zahtijevaju li reakciju država."

Popularni Članci