ISIS objavio da je smaknuo hrvatskog zeta Davida Hainesa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshoot Youtube
David Haines je već treća žrtva stravičnog ritualnog smaknuća koje su izveli džihadisti

Džihadisti samoprozvane Islamske države objavili su kako su smaknuli britanskog humanitarca i hrvatskog zeta Davida Hainesa (44). Britanski državljanin koji je u Hrvatskoj zasnovao obitelj otet je u Siriji 2013. godine, piše Večernji list

Islamska država u subotu je objavila video koji prikazuje kako su Hainesu odsjekli glavu dok je klečao na nogama u identičnim uvjetima kako su u kolovozu smaknuta dva američka novinaraJames Foley i Steven Sotloff. Britansko ministarstvo vanjskih poslova provjerava autentičnost snimke.

Tik prije nego što će mu odrubiti glavu na videu se vidi kako Haines (44) čita optužbe spram zapadnih sila, te poimence britanskog premijera Davida Camerona. 

"Svojevoljno si ušao u koaliciju s Amerikom protiv Islamske države, baš kao što je to učinio tvoj prethodnik Tony Blair, prateći trend britanskih premijera koji nemaju snage reći 'ne' Amerikancima. Na žalost cijenu će platiti britanski narod".  

Džihadisti su više tjedana prijetili ubojstvom "hrvatskog zeta", humanitarca Davida Hainesa, čija supruga Dragana Prodanović Haines s kćeri živi u Sisku. 

Popularni Članci