test

Tri stvari koje gotovo svi rade na društvenim mrežama, a mogu biti opasne

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Simon/Pixabay
Portal Komando izdvojio je uobičajene greške koje morate izbjegavati kako biste sačuvali svoju sigurnost tijekom korištenja tehnologije.

Kada ste posljednji put razmislili o svojim korisničkim imenima na različitim internetskim platformama? Jesu li neka od njih previše osobna ili lako prepoznatljiva? Sigurnost na internetu je važna više nego ikad prije, a neki od nas možda nesvjesno izlažu svoje podatke riziku.

Evo uobičajenih grešaka koje treba izbjegavati, zajedno s praktičnim rješenjima kako se zaštititi.

1. Odgovori na telefon: Na prvi pogled, odgovaranje na pozive može izgledati bezopasno, ali kriminalci sve više koriste naprednu tehnologiju kako bi snimili i iskoristili isječke vašeg glasa. Najbolje bi bilo da pustite pozivatelja da prvi progovori. Ako ne čujete odgovor, budite spremni prekinuti poziv, prenosi Poslovni

2. Dijeljenje na društvenim mrežama: Većina društvenih medija postavlja profile na “javno”. To znači da sve što objavite, uključujući fotografije i osobne informacije, može biti vidljivo svima na internetu. Da biste povećali svoju privatnost, postavite svoje profile na privatno. Na taj način, samo odabrane osobe koje ste prihvatili mogu vidjeti vaše objave i informacije.

3. Pregledavanje dokumenata: Kao što smo već mnogo puta upozoravali, nikada ne otvarajte nikakve datoteke ili dokumente koje ste dobili od nepoznatih pošiljatelja. Dodatno, čak i pregledavanje nekih dokumenata u vašem inboxu može predstavljati rizik. U nekim slučajevima, zlonamjerni dokumenti mogu zaraziti vaše računalo i omogućiti hakerima pristup. Da biste se zaštitili, pazite da redovito ažurirate svoj operativni sustav, uključujući Windows, kako biste dobili najnovije sigurnosne nadogradnje.

Popularni Članci