test

URSULA VON DER LEYEN JUTROS SE OBRAĆA JAVNOSTI Govorit će o stanju Unije (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ursula von der Leyen twitter
Svake godine u rujnu predsjednik Europske komisije održava govor o stanju Europske Unije pred Parlamentom s temom postignuća u protekloj godini i rješavanju zajedničkih izazova kao i predstavljanja prioriteta za nadolazeću godinu, za Europu i šire. 

U svom govoru o stanju Unije za 2023. godinu, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izložit će glavne prioritete i vodeće inicijative za nadolazeću godinu, nadovezujući se na uspjehe Europske unije i postignuća proteklih godina.

Ovo će biti posljednji govor u njenom mandatu, uoči europskih izbora 2024. godine.

"Tijekom prošle godine Europljani su prebrodili energetsku krizu, primivši u svoje domove milijune ukrajinskih izbjeglica u najvećem raseljavanju ljudi od Drugog svjetskog rata. Bila je to još jedna godina puna izazova bez presedana, a Europska unija je ponovno dorasla prilici", stoji u opisu događaja. 

U govoru se očekuje od von der Leyen ponovno izražavanje podrške Ukrajini, ali i pozivanje Rusije na odgovornost. Predsjednica Komisije govorit će i o poticanju ulaganja u zemlji i inozemstvu, pobjedi u energetskom ratu koji je Rusija vodila protiv Europe, transformaciji našeg gospodarstva ubrzavanjem zelenih i digitalnih prijelaza, te zaštiti temeljnih vrijednosti EU-a jednakosti, uključivosti i socijalne pravednosti.

Popularni Članci