BAGER PRESJEKAO OPTIČKI KABEL Bez interneta i telefona cijela Župa i Konavle

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Fotomontaža
Kakva nesposobnost!

Na Donjem Brgatu opet je presječeni optički kabel te potrošači u Župi dubrovačkoj, Konavlima i Crnoj Gori nemaju internet i ne mogu normalno telefonirati. Naime, prilikom radova na postavljanju rasvjete na starom putu između Donjeg i Gornjeg Brgata, bager je presjekao glavni optički kabel, zbog čega su bez interneta, MAX TV-a i vanjskih telefonskih komunikacija ostala većina pretplatnika u Župi dubrovačkoj, Konavlima i u Crnoj Gori, piše Dubrovacki.hr.

Stanovnici ovih područja mogu uspostavljati pozive u fiksnoj mreži samo unutar granica općina, ali ne i prema vani. Na spajanje na globalnu mrežu putem svjetlovoda mogu zaboraviti nekoliko sati. Osim toga, ne rade kase u butigama, sportske kladionice, bankomati, banke, fiskalne kase u kafićima i restoranima, dok se na benzinskim crpkama ne može plaćati karticom. 

Na terenu je policijski očevid. Terenske ekipe T-com-a izašle su na teren, no zbog složenosti procedure koja uključuje i sudsko vještačenje trebat će nekoliko sati da se uspostavi normalan telekomunikacijski promet

Popularni Članci