DD KREĆE S NOVOM RUBRIKOM Nemojte se iznenaditi, ako se budemo šprdali i s vama, 'običnim ljudima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački dnevnik kreće s novim serijalom tekstova

Od ovog tjedna na Dubrovačkom dnevniku moći ćete čitati, bolje rečeno gledati fotografije nakaradno izgrađenih nekretnina od kojih je najveći dio bespravne gradnje, a koje će uskoro, barem na papiru, postati legalne.

Odlučili smo se za ovu rubriku kako bismo pokušali educirati buduće naraštaje da ne rade ružna zdanja, koja štete ugledu čitavog grada. Iako nekretnine koje su ljepše, gotovo uvijek dođu i skuplje, na dugoročno se gradnja lijepih kuća itekako isplati. One postižu bolju cijenu na tržištu, bilo da je riječ o prodaji, ili iznajmljivanju, a također, što je jako važno, prolazniku bude pozitivne emocije dok gleda nešto lijepo.

Nažalost, i Dubrovnik, a posebno njegova okolica pun je nekretnina kojih se moramo sramiti (doduše nije tako velik broj kao na nekim otocima i užasnim naseljima u okolici Splita i Makarske). Dobar dio takvih nekretnina prezentirat ćemo u našoj rubrici, a i čitatelji mogu sudjelovati u njenom stvaranju šaljući nam slike uz kratki opis gdje se nekretnina nalazi.

Kriterij prema kojemu ćemo objavljivati ružne nekretnine je upravo taj – estetski. Može ona biti legalna, i imati sve dozvole, ali ako bude po našem mišljenju ružna i nikako se ne uklapa u okoliš, naći će svoje mjesto na našim stranicama.

Na gore naslovnoj slici je čudovište iz Cavtata koje je izgrađeno na samoj plaži, o kojem smo već pisali, ali nažalost nikako nije jedino. O tome više u našem novom feljtonu.

Popularni Članci