test

GRADE SE APARTMANI, SRCE SEZONE DAVNO BUKIRANO Na Pelješcu turizam cvjeta: "Nikada u ovo doba nije bilo ovoliku gostiju"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Najveći infrastrukturni projekt Pelješki most donio je bolju perspektivu za razvoj turizma u mjestima koja povezuje. Vidjelo se to i lani nakon samog otvorenja kada se dogodio nagli porast broja domaćih i stranih gostiju. Stanovnici Pelješca i općine Slivno, ove godine idu spremniji u novu sezonu koja već sada obara rekorde po broju rezerviranih noćenja.  

Naselje Žuljana jedno je od najatraktivnijih turističkih lokacija južnog dijela Pelješca. Ima manje od tristo stanovnika, no turista je ljeti mnogo više. Pelješki most doveo je mnogo ljudi, a kapaciteti su mali. Prošle godine stanovnici na to nisu bili potpuno spremni.  

"Parking je bio najveći problem ovoga mjesta. Bilo je privatnih parkinga malo, ali nedovoljno za sve ljude koji dolaze tu na jednodnevne izlete uglavnom. Ove godine smo uspjeli srediti jedan javni parking veliki, ima četiri i pol tisuće kvadrata", rekao je za HRT član mjesnog odbora Žuljana, Dominik Lopin.

Grade se apartmani i obogaćuje turistička ponuda. Srce sezone bukirano je već prije dva mjeseca. Interes je sve veći pa se radi na tome da se turizam ovdje zadrži cijele godine.  

"Trebalo je zaokružiti ponudu, jer kad dolaze gosti u predsezoni i postsezoni, puno objekata je zatvoreno. Zato smo se odlučili otvoriti vlastiti objekt da imamo ponudu", kazao je Lopin.

"Mislim da će ova sezona biti daleko bolja nego ona 2019., barem po rezultatima koji su sada vidljivi", nada se načelnik općine Ston Vedran Antunica.

Više se očekuje i u općini Slivno, na kopnenoj strani mosta. Prednosti manje prometne gužve već sada su vidljive. 

"Vidi se, dosad nikad ovo nije bilo u ovo doba da bi bilo toliko gostiju", kazao je iznajmljivač Branko Babić. 

"Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Hrvatska ušla u Schengen i uvela euro, tako da olakšao se sam dolazak turistima s područja Europske unije", rekao je Dario Sršen, predstavnik Udruge iznajmljivača Blace. 

Da predsezona obećava, govori podatak o prometu Pelješkim mostom. U posljednjih tjedan dana prelazi broj od 7 i pol tisuća vozila, a pretpostavlja se da će na vrhuncu sezone biti znatno veći. 

Popularni Članci