'Županijski dogovor' slavio na Festivalu zelene menestre, pomogli i Japanci (VIDEO/FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Ekipa Županijskog dogovora spravila je najbolju zelenu menestru i tako osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem Festivalu zelene menestre i vina, kojim su zatvoreni šesti Mirisi Božića u Konavlima.

U konkurenciji od čak 18 ekipa Županijski dogovor se najviše svidio  žiriju. Pobjedu su osigurali sa 76 bodova. Kuhari sportaši sa 64 osvojena boda osvojili su drugo mjesto dok je trećeplasirana ostala ekipa Gullivera sa 44 boda. Pobjednicima je nagradu uručila glumica Jelena Perčin, koja se i sama natjecala u ekipi Štalice.

Osim za najbolju menestru žiri je podijelio i nagrade u dodatne četiri kategorije. U kategoriji 'Očuvanje tradicijskih korijena', nagrade su dobili - Štalica, Škjuk s Poljica, Konavoska dijaspora i Strevuni. Za najbolji 'Orginalni nastup' nagrađeni su Župaho, Županijski dogovor, Kuhari sportaši, te Da smo bar 100 posto Konavoke. U kategoriji 'Prekogranična suradnja' nagradu je odnio Agroturizam Marića Gaj, dok su za 'Fair Play' nagrađeni Vatrogasci Konavle, ekipa 'koja po Konavlima žari i pali', našalili su se voditelji.

Inače, ovogodišnji žiri uključivao je čak i jedan japanski par, a kako su se snašli u ocjenjivanju pogledajte ispod. Zelena menestra je navodno hit u Japanu. 

 

Popularni Članci