test

Naoštreno pero Vjere Šuman: Trošimo hrvatsko!

Autor: Vjera Šuman Autori fotografija: Duško Jaramaz/PIXSELL
Saborski Odbor za pravosuđe propitivao je državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek o aferi Agrokor i 'vještačenju' koje je odbačeno jer je povjereno bliskim suradnicima Agrokora i Borga. Ali ništa od analize koju je obećala jer još nije gotova, pa je, dakle, u tijeku.

Tko iz njenog odvjetništva radi analizu, tajna je, kako taj 'nesretnik' ne bi bio meta medijskih napisa, što bi ga moglo ometati u tom zahtjevnom i teškom analiziranju u kojem treba otkriti tko je i zašto odabrao vještaka. Iako je sve već poznato, ova teška analiza će vjerojatno potrajati godinama. Hrvoj –Šipek ne vidi u tome ništa čudno, ali je ipak dodala kako ona nije 'ni luk jela ni luk mirisala', jer je vještak za Agrokor odabran prije njenog mandata. Tako je, zlu ne trebalo, očistila sebe i uvalila svoje kolege. A Bože moj, tko će te zaštiti ako nećeš sam sebe? Osim ozbiljnih pitanja, bio je tamo Zekanović, zadužen za pravljenje cirkusa. U stilu one: 'Inteligencija je možda umjetna, ali budalaština je sasvim prirodna!' Za nagradu će Plenki Zekanovića, kao nezavisnog, staviti na listu za EU parlament. Reko bi naš Maro : 'Jebe ga se!' Samo citiram.

Neki članovi Odbora raspitivali su se, naravno sasvim neprimjereno, kako je moguće da je Todorić na stupu srama, dok je Vlada omogućila Pavlu Vujnovcu potpunu moć i kontrolu u Fortenovi, iako navodno nije jedini vlasnik.  Moć kojom, rečeni Vujnovac, jeftino uvozi voće i povrće tko zna odakle, svojom drugom tvrtkom koja je upravo za to registrirana, dok je iste proizvode domaćih poljoprivrednika izbacio s polica Konzuma. Usudili su se čak konstatirati kako Vujnovac sistematski uništava hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju, poglavito male poljoprivrednike. Sličnom temom bavili su se i  uzgajivači svinja u Slavoniji na prosvjedu zbog uništavanja svinjogojstva u Hrvatskoj, posebno malih proizvođača, točnije seljaka, prozivajući i Vladu i ministricu kao odgovorne za egzodus Slavonije. 

Suza sama krene

Sve su to minorne i zlonamjerne podvale Plenkijevoj vladi, kako bi zamaglio i umanjio njezin fantastičan uspjeh zbog čega je i usvojen Proračun za iduću godinu, koji je ogroman, razvojan, s posebnim naglaskom na brigu o malom hrvatskom čovjeku i poduzetnicima. Zavidna oporba ga smatra predizbornom podjelom love šakom i kapom, a poslije kako bude. Obični zlobni žuti i crveni vragovi. Evo, Plenkija je pohvalila i curica, koja zahvaljujući njegovoj Vladi sad ima svaki dan ručak u školi. Suza sama krene. Ministar Primorac kao predlagatelj Proračuna nije imao vremena ostati do kraja rasprave i glasanja jer je požurio na utakmicu Hrvatska –Armenija, što mu je oporba, također, zamjerila. To je zato što oporba ne razumije ništa pa tako ni direktnu vezu plasiranja Hrvatske na EP u Njemačkoj, što će pozitivno djelovati na cendravu naciju, posebno u izbornoj godini, koja bi mogla biti vrlo zahtjevna. U takvim možebitno teškim trenucima jedino Vatreni mogu relaksirati naciju, pa tako i cijelu Lijepu našu. Zadovoljna i relaksirana nacija bolja je glasačka mašinerija od frustrirane i nezadovoljne nacije. Zato je ovaj ministrov odlazak iz Sabora na utakmicu sasvim logičan i za svaku pohvalu jer je odmah jasno kako ministar u potpunosti vlada materijom.  

Ćićova mala dala bez natječaja

Priča o tome kako je Ćićova mala dala, bez natječaja, geodetima s istoimenog fakulteta 19,5 milijuna eura sve je neugodnija, ma koliko naša ministrica novinarku nazvala malicioznom. Plenki se jako snervao pa pokušao objasniti kako to nisu uopće bile europske pare, nego hrvatske. Zato, po njemu, to nije u nadležnosti europskih tužitelja, nego gospođe Hrvoj-Šipek. Ali ovi europski tužitelji ga ne bendaju, nego i dalje istražuju. E sad, zašto je ministrica potpisivala sve račune kao valjane? Što zna ministrica koliko košta kvadrat 4D snimanja? Dala im je pare jer je stvar hitna pa su posao odrađivali po hitnom postupku pune dvije godine. Pri tom, blentavi kakvi jesu, lovu su dizali na automatu. Onako, za vlastite potrebice i malo putovanja s familijom  dok su im majstori radili vikendice. I nikom ništa ne bi bilo, ne bi se sad ministrica našla u nebranom grožđu, samo da su novci stvarno bili naši, hrvatski. Peh, čisti peh ju je snašao. I nju i Plenkija. Pa gdje im je bila pamet?! Odavno imamo slogan 'Kupujmo hrvatsko!'. Samo ga je trebalo primijeniti u 'Trošimo hrvatsko!'. I sve u redu! Ni po muke s istragama i ni po muke za Ćićovu malu. Peh, kažem vam, glupi peh. Eto vas.

Popularni Članci