Donesena presuda u slučaju Jasmina Žustre: 'Ne zanimaju me braniteljske mirovine ni stanovi, samo istina!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Upravni sud u Splitu danas je donio presudu u slučaju branitelja Jasmina Žustre, no ona zasad nije poznata jer je Upravno vijeće o njoj odlučivalo bez prisustva stranaka. Bit će poznata nakon što stranka, dakle Jasmin Žustra, zaprimi rješenje ovog sudskog spora službenim putem. 

Podsjetimo, radi se o dubrovačkom branitelju kojem ni nakon 30 godina nije priznat status branitelja u Domvoinskom ratu, premda za to postoje dokazi, fotografije i svjedoci. Je li danas ta nepravda ispravljena, bit će poznato najvjerojatnije za koji dan. 

Kako je izjavio Žustra u razgovoru za Dubrovački dnevnik, on nije mogao biti klasični vojnik, ali je htio pridonijeti obrani. Javio se Zapovjedništvu koje ga je uputilo na magistralu kako bi radio kao deva. Potrepštine su se na Srđ nosile svaki dan, ujutro i popodne. Žustra je bio deva tijekom 1991. i 1992. sve do svibnja potonje godine kada je na serpentinama polomio tetive na nozi.

"Ovo traje već 30 godina i s vremenom sam izgubio povjerenje, kako u institucije, tako i u pojedince koji su me iznevjerili. Nadam se dobrom. Neka bude po Božjoj pravdi i istini. Imam dokaze, svjedoke, slike, sve, ali to tako ide već 30 godina...," izjavio je danas Žustra za Dubrovački dnevnik. 

Upitan kako se osjeća, odgovara s 'nikako'.

"Neispavan sam, nikakav, boli me ta nepravda koja mi je učinjena. Nemam nikakvu korist od tog statusa, ja ne tražim stanove ni mirovine, ali tražim istinu i zaslužio sam je," izjavio je Žustra. 

ibm

Popularni Članci