Grad Dubrovnik pomaže poplavljenim područjima sa 300 tisuća kuna i besplatnim ljetovanjem za djecu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Gradonačelnik Andro Vlahušić donio je odluku da će Grad i gradske tvrtke za pomoć stradalom stanovništvu pogođenom poplavama u Hrvatskoj i okolici donirati ukupno 300 tisuća kuna.  

Pokrenuta je i inicijativa za organizaciju ljetovanja djece iz poplavljenih područja u Gradu Dubrovniku, po sličnom modelu kao i za Susret hrvatske katoličke mladeži.

Prijedlog će se uputiti Caritasu, Crvenom križu i Dubrovačkoj biskupiji, a gradska uprava i Turistička zajednica Grada Dubrovnika sudjelovat će s organizacijskom i financijskom potporom.

Stožer zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i nadležni upravni odjel donirali su četiri vatrogasne pumpe vrijedne 22 tisuće kuna kako bi se pružila pomoć stožerima u Slavoniji u saniranju štete.

Dubrovački vatrogasci stupili su kontakt s vatrogascima u Gunji i drugim pogođenim područjima i stavili na raspolaganje svoje snage u ljudstvu i opremi.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i gradske službe prije nekoliko dana  su volonterima na nalog gradonačelnika Vlahušića stavili na raspolaganje sve gradske službe kako bi se pružila potrebna logističku pomoć u prikupljanju humanitarne pomoći i potrepština.

Popularni Članci