NISU SE SMJELI UKNJIŽITI! Plodouživanje DPDS-a na zidinama pravomoćno palo (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Grad Dubrovnik na Županijskom sudu u Dubrovniku dobio je još jedan spor, pokrenut protiv Društva prijatelja Dubrovačke starine.

U presudi Županijskog suda navodi se kako je uvažena Žalba Grada Dubrovnika te je preinačena prvostupanjska presuda, kojom je sada pravomoćno utvrđeno da je upis prava plodouživanja DPDS-a na čestici zidina bio – nevaljan.

Društvo prijatelja dubrovačke starine temeljem dodatka ugovora s Gradom uknjižilo je pravo plodouživanja na čestici zemlje 2642/1 u K.O. Dubrovnik, a koja obuhvaća veći dio zidina.

Ovom presudom bit će naloženo brisanje tog prava plodouživanja u zemljišnim knjigama, zabilježenog u korist DPDS-a te bi se trebalo uspostaviti ranije zemljišno - knjiško stanje.

Nova presuda savim sigurno bit će značajna za daljnji tijek reguliranja odnosa Grada i DPDS-a. Podsjetimo, i Dubrovački dnevnik je u više navrata pisao o tome kako takva odredba ne može biti u skladu s interesima građana i Grada, jer dubrovačke zidine su samo i jedino, uvijek bile i ostat će, vlasništvo građana Dubrovnika. 

Vezane vijesti: 

Što je sve DPDS uknjižio na sebe bez lipe? Stonske zidine, Sokol kula, Knežev dvor, kuće...

SUČELJAVANJE ORLIĆ: Zidine su vlasništvo Grada i svaka lipa viška pripada Gradu

Muž će zadnji doznati zašto su Dubrovniku uzeli zidine

Popularni Članci