"ŽELJA I POTREBA ZA JEFTINIM POLITIKANSTVOM" Grad Dubrovnik reagirao na otvoreno pismo roditelja Dječjeg vrtića Kono

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik je uputio reakciju na otvoreno pismo roditelja djece DV Kono. 

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti: 

"Grad Dubrovnik, točnije gradonačelnik, zamjenica, resorni pročelnik i ravnateljica dječjih vrtića održali su više sastanaka s predstavnicima roditelja dječjeg vrtića Kono.


Posljednji sastanak održao se dana 8. siječnja 2024. godine.

Sve što je na sastancima dogovoreno Grad je u potpunosti izvršio.

Kako bi se utvrdilo stvarno stanje objekta Grad je naručio tehničku dokumentaciju odnosno vještačenje o stanju građevine.

Navedeno vještačenje je upućeno svim roditeljima na znanje.

Na sastanku dana 8. siječnja 2024. gradonačelnik je izvijestio roditelje o sljedećem:

  •     Vještačenje prostora i stanje građevine
  •     Pokretanju izrade projektne dokumentacije s ciljem adaptacije i uređenja prostora
  •     Pokretanju sklapanja novog ugovora sa zakupodavcem kako bi se opravdala investicija ulaganja u prostor


Nalaz vještačenja građevine odnosno stanje građevine poslan je na uvid roditeljima dana 27. prosinca 2023. godine.

Na sastanku održanom dana 8. siječnja 2024. gradonačelnik je postavio pitanje roditeljima jesu li voljni preseliti u novi vrtić DOC privremeno do završetka rekonstrukcije a nakon što su dobili uvid u stanje građevine na što su roditelji dana 10. siječnja 2024. godine obavijestili gradonačelnika pisanim putem kako slijedi:

„Poštovani,

javljamo se po dogovoru sa zadnjeg sastanka, većina roditelja je odlučila ostati u trenutnom prostoru do 30. lipnja 2024. Nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji  te s nestrpljenjem iščekujemo vijesti o napretku izrade projektne dokumentacije za sanaciju.

Dana 27. veljače 2024. upućen je novi email za sastanak s gradonačelnikom u kojem se moli novi sastanak sadržaj istog prenosimo u cijelosti:

„Poštovani,

odgojiteljice su nam ponudile liste za odabir vrtića za iduću pedagošku godinu. S obzirom na to da je u situaciji  s DV Kono puno toga ostalo nedefinirano, molimo vas za sastanak da nam se jasno iznesu opcije jer se prije toga ne možemo odlučiti.

Bilo je govora da će naša djeca skupa sa svojim odgojiteljicama biti prebačena u DOC, ali se taj vrtić u međuvremenu napunio drugom djecom pa nas interesira koliko tamo ustvari ima mjesta za nas? Također, interesira nas u kojoj je fazi postupak obnove DV Kono, odnosno bi li se odluka koju bismo sad trebali donijeti odnosila na samo iduću pedagošku godinu ili možda i dulje?“

Samo tri dana nakon toga isti ti roditelji objavljuju otvoreno pismo u medijima u kojem ističu da ih svi ignoriraju, a pitanja ostaju neodgovorena.

Iako su od prvog dana na svaki zahtjev za sastanak primljeni te je sve do sada rješavano kroz dijalog i želje roditelja. Ovakav način manipuliranja javnošću je neprihvatljiv način komunikacije.

Pravo Grada Dubrovnika je prvenstveno misliti o onome što je najbolje za djecu a ne o onome što je najkomotnije za roditelje. Uvažavamo potrebe svakog, ali manipuliranje javnošću nije partnerski dijalog stoga nemamo namjeru daljnje otvorene polemike s roditeljima.

Vrata gradske uprave uvijek će biti otvorena svakom, ali nakon što niste dobili odgovor nakon manje od tri dana od kada ste poslali dopis, pisati otvoreno pismo i isticati da vas svi ignoriraju, a do sada je odrađeno više sastanaka u kojim se otvoreno o svemu pričalo i postupalo, više govori o autorima pisma i intenciji ovakvih dopisa koji u sebi imaju isključivo i jedino želju i potrebu za jeftinim politikantstvom."

Popularni Članci