VELIKI USPJEH SVEUČILIŠTA Prvi hrvatski double degree studij dolazi u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Prvi hrvatski Erasmus Mundus Joint Master Degree u polju ekonomije dolazi u Dubrovnik, objavio je na društvenim mrežama Nebojša Stojčić, prorektor za poslovanje Sveučilišta u Dubrovniku.

"Nakon ne znam ni sam koliko pokušaja, konačno smo uspjeli. Sveučilište u Dubrovniku zajedno sa Sveučilištima u Palermu i Malagi te Chaplin School of Tourism and Hospitality Management at the Florida international University Europska Komisija odobrila je Erasmus Mundus Joint Master Degree grant za studij Tourism Systems and Hospitality Management.

Rezultat je ovo višegodišnjih napora koji su počeli prije skoro desetak godina sklapanjem prvog hrvatskog double degree studija.

Hvala svim kolegama koji su doprinijeli ovom iznimnom postignuću Sveučilišta," objavio je Stojčić. 

Detalje o prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom studiju ekonomije objavilo je Sveučilište u Dubrovniku.

"Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Zajedno sa studentima sa Sveučilišta u Palermu (Italija), Sveučilišta u Malagi (Španjolska) te Međunarodnog sveučilišta Florida (SAD), dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome ovih ustanova gdje će provesti dio svog studija. Rezultat je to višegodišnjih napora koji su počeli prije desetak godina sklapanjem prvog hrvatskog double degree studija koji Sveučilište u Dubrovniku izvodi u suradnji sa Sveučilištem u Palermu.

Europska komisija odobrila je financijsku potporu za ovaj Erasmus Mundus združeni diplomski studij „Tourism Systems and Hospitality Management“. Uz njega, u Hrvatskoj postoje još samo dva Erasmus Mundus združena studija, no ovaj studij prvi je u polju ekonomije. Erasmus Mundus je program Europske unije kojem je osnovni cilj podizanje kvalitete visokog obrazovanja i promocija međunarodne suradnje. Cilj je poticati izvrsnost i svjetsku internacionalizaciju visokih učilišta putem studijskih programa (na razini diplomskog studija). 

Programe združenih diplomskih studija (Joint Master Degrees) provodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja i – ako je primjenjivo – drugi partneri u području obrazovanja i izvan njega, koji imaju stručnost ili interes u području studija ili poslovne domene obuhvaćene studijskim programom. Dodjeljuju se stipendije najboljim studentima diplomskih studija u cijelom svijetu. Ovakvi međunarodni studijski programi visoke razine odlikuju se inovativnošću te studentima omogućuju veću zapošljivost. 

Više o Erasmus Mundus projektima dostupno je na poveznici: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/hr/node/65."

Popularni Članci