test

Učitaje prijašnje vijesti
KRALJICA MORA

"REGINA MARIS" Posjetila nas je kao kruzer, ali i jahta na kojoj se Charles svađao s Dianom i ljubavao s Camillom

Danas plovi pod imenom 'ALEXANDER', s 80 putnika i 60 članova posade za koje se u lukama organiziraju posebni programi
Osnovni problem novinarstva

KOMENTAR Čitatelj i novinar, glup i gluplji

Čitatelji godinama seru kako je novinarstvo loše - s čim se potpuno slažem – ali nitko od tih glupaka nije svjestan zašto je to tako – zato, idioti, jer vam je stejk od prometne nesreće besplatan. S druge strane jedini koji su gluplji od čitatelja su – novinari
KOLUMNA MARIJA KLEČKA

KRONIKA POVIJESNIH STRANPUTICA Meko spuštanje

Indijska znanost potaknuta mudrim političkim vođama, uključila se u svjetsku trku i lansirala  svemirsku letjelicu na Mjesec. 
UTIJAVANJE NA HLADNO

Aktivizam je jedno, pametno upravljanje nešto posve drugo

Nakon Bandićevog odlaska bila sam uvjerena kako gore od onog što smo imali nije moguće. 
Resetirati profesionalizam na postavke iz Cambridgea

Ovakav moderni nogomet treba zabraniti!

Nogomet je vjerojatno najljepša igra koju je čovječanstvo smislilo, nijedan sport se nije tako približio umjetnosti kao radost loptanja među golovima. No kada se ogromna lova umiješa u nogometnu formulu sve ode u prečku lijepe materine
KOMENTAR

Dubrovačko njorgalo: Kako je to nogomet obilježio moju i meni bliske generacije?

Dubrovačko Njorgalo uputilo nam je komentar, ovaj put na temu nogometa, a prenosimo ga u cijelosti.
ELEGANTNA I RASKOŠNA LJEPOTICA

"ROMANZA" Kruzer koji nas je posjećivao svaku sedmicu i deboto postao dubrovački zaštitni znak

Jedan od brodova na kružnim putovanjima koji su sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća obilježili brzi razvoj kruzing turizma u našem gradu je svakako bio i brod ROMANZA. Novogradnja broj 518 je izgrađena 1939. godine kao putničko - teretni brod u brodogradilištu Blohm & Voss Hamburg za brodarsku kompaniju Hamburg America Line (Hapag). Na porinuću je dobio ime po peruanskoj planini HUASCARAN. Imao je je 6951 bruto tona, bio je dug 149 i širok18,3 metra, a dva osmocilindarska i jedan šestcilindarski MAN dizel- električni motori su mu preko jedne propele davali brzinu od 17 čvorova.
'VELIKI BIJELI KIT'

CANBERRA je preživjela požar strojarnice, drastične šokove na tržištu, ali i Falklandski rat bez ijednog projektila

Dubrovčani su ovaj britanski omiljeni kruzer u svom gradu viđali tijekom 70-ih i 80-ih godina
KOLUMNA

KRONIKA POVIJESNIH STRANPUTICA Za sve je kriv Kain koji je ubio Abela

Nekad je muškoj mladosti od 20 i više godina, bilo najvažnije bavit se ženskima; uletit, šarmirat, pomilovat, zakucat. Danas imaju druge guste; napit se, šmrknut, prebit, ubit. U Grčkoj zatvoreni navijači Dinama, nadaju se dovoljno oštrim kaznama, kako bi kad odsluže robiju, dobili počasna mjesta među BBB-ovcima. Napokon su došli na svoje. A možda i na - nečijega. 
UTIJAVANJE NA HLADNO

Naši fini dobri dečki

Neki dostavljač sa svojih gotovo šezdeset godina života, usudio se usred Šibenika dostavljati robu u majici s likom Miša Kovača, inače rođenog Šibenčana, koja je zaštitni znak Hajduka. Nećeš razbojniče! Dva šibenska 'djetića' ubili su boga u njemu, zbog čega je završio u bolnici s ozljedama.  S razlogom, jer ih je time izazivao.
KULTURA

OSVRT GOSPARA STIJEPA MIJOVIĆA KOČANA Ženski šovinizam kao 'novo normalno'

Gospar Stijepo Mijović Kočan za Dubrovački dnevnik je pripremio osvrt na predstavu Mirjane Fumić 'Sjetne žene raguzejske' u redateljstvu Dore Ruždjak Podolski, koja je igrala od 17. do 21. kolovoza u Parku Gradac u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara. 
KOMENTAR

SLOBODNA ELITA Prvi put se dogodilo da su divlji došli, a da nisu istjerali pitome!

Vrući ljetni dan kolovoza, 23. u nizu, ostat će familiji Zovko u dubokom sjećanju. Igor Legaz, inače njima poznat već 15 godina, danas im je zabio najteži udarac od kada su pustili pipke u Dubrovniku i proširili se njime kao epidemija, pritom uništavajući krajobraz, obalu i zelenilo kao da ne postoji sutra.
kolumna

KRUHA I IGARA Mario Klečak piše Kroniku povijesnih stranputica

Uz brojne kolumniste koji pišu za tiskano i web izdanje Dubrovačkog dnevnika, pridružio nam se i Mario Klečak. Njegovu kolumnu 'Kronika povijesnih stranputica' možete čitati petkom u tiskanom izdanju i nedjeljom na portalu. 
Učitaj još vijesti